Szolgáltatások:

 

Kamion olajcsere, zsírzás, szűrőcsere

Shell Rimula, Fuchs, Mannol motorolajok forgalmazása. Bízza az olajcserét és a zsírzást szakemberre!

Szűrőkkel kapcsolatos ingyenes gyakorlati tanácsok:

Üzemanyagszűrők
Levegőszűrők
Olajszűrők
Pollenszűrők

Olajcserével kapcsolatos ingyenes gyakorlati tanácsok:

A MOTOROLAJ SZÍNE
Használat során mint minden korszerű motorolaj színe egyre sötétebbé, majd teljesen feketévé válik. A fekete szín arra a kedvező tulajdonságra utal, hogy a szennyezőanyagokat elsősorban égéstermékeket lebegésben tartja a motorolaj. A fekete szín semmilyen korrelációban nem áll az elhasználódási állapottal, hiszen például dízel motoroknál a motorolaj elsötétedése már néhány perc után elkezdődik. A szuperhősszú csereperiódusra fejlesztett olajoknál akár 175 ezer km-en keresztül is képes a motorolaj az égés során képződött - és nem kiszűrhető - korom tartalom jelentős mennyiségét magában tartani. A mai korszerű haszongépjármű dízel motorolajok akár 4% koromtartalom mellet is képesek megfelelő kenést biztosítani.

KEVERHETŐEK-E A MOTOROLAJOK?

Az utóbbi évtizedben piacra kerülő motorolajok keveredése, függetlenül a termék szintetikus vagy ásványi alapolaj típusától, kiválási problémákat nem okoz. Az utántöltés mértékét meghaladó keverés azonban nem ajánlott, mert az adalék kölcsönhatások révén a termék minőségi jellemzői általában romlanak.

HOGYAN CSERÉLJÜNK MOTOROLAJAT?
Az olajat üzem meleg állapotban célszerű leengedni. A korszerű motorolajok jó felülettisztító (detergens) hatása miatt a motor átöblítése szükségtelen. Ha mégis át kívánjuk mosni a motort, azt motorolajjal való feltöltés, járatás és leengedés során tegyük. Az ún."motoröblítő olajok", adalékolatlan, kis viszkozitású olajok, ezért kerüljük használatukat. Minden olajcserénél kötelező módon cseréljük a motorolaj-szűrőt, és a gépkönyvi előírásnak megfelelő időközönként a légszűrőt. A kenőanyag a szűrőrendszerrel elválaszthatatlan egységet képez! Ne használjunk szintetikus motorolajokat a 15 évesnél idősebb járműveknél, mert tömítőanyag összeférhetőségi problémák léphetnek fel. A nyolcvanas évek közepe óta az autóipar szabványosított elasztomer típusokat használ, amelyekre a korszerű motorolajokat összeférhetőség szempontjából vizsgálják.
MILYEN HOSSZÚ A CSEREPERIÓDUS?
A jármű kezelési útmutatója minden esetben egyértelműen megadja a kötelező teljesítményszintet, viszkozitási osztályokat és a motorolaj csereperiódusát. Ennek hiányában a márkaképviselet vevőszolgálata készségesen ad felvilágosítást. A gyárilag előírt intervallumoktól való önkényes eltérés még a legígéretesebb motorolaj alkalmazása esetén is veszélyeket rejthet magában, mivel sokszor a motorkonstrukció és nem a kenőanyag minősége szab határt az olajcsere intervallum hosszának. Haszongépjárművek esetén az üzemeltetési mód (pl.: nehéz terep, városi üzem, távolsági üzem) jelentősen befolyásolja a motorolaj terhelését és élettartamát.

Motorolajok

Shell Rimula Super FE 10W-40 Kiváló védelem, hosszabb élettartam az összes alacsony károsanyag-kibocsájtású, nagy teljesítményű motor részére.

Félszintetikus, kiváló védelmet biztosító nagy teljesítményű dízelmotor-olaj, melynek mostani továbbfejlesztett változata olyan értéknövelő előnyöket nyújt, mint az üzemanyag takarékosság és a nehézüzemű, alacsony károsanyag kibocsátású dízelmotorok hatékonyabb kenése.
Alkalmas Euro 4 motorokhoz is.
Fokozott védelem a koromlerakódás miatt bekövetkező kopás ellen.

- Vezető technológia, amely most felülmúlja az API CI-4 és az ACEA E5 szerinti követelményeket.
- Fokozott védelmet nyújt a nagy igénybevételnél fellépő kopás ellen.
- Az elérhető üzemanyag megtakarítás a 2%-ot is elérheti.
- Maximális rugalmasság a karbantartás során - ideális a vegyes járműparkhoz.

Rimula x 15W-40 Védelem a nehézüzemi körülmények között, minden alkalmazásban.

A legsokoldalúbb Shell olaj, amely fokozott védelmet nyújt a nehézüzemi körülmények között. Ideális a legtöbb országúti és terepen való alkalmazáshoz, ahol a védelem, és a költséghatékonyság egyaránt kritikus tényező.

- Tökéletesített receptúra, amely a kisebb motorkopást, és hosszabb olaj-élettartamot eredményez.
- Biztosított teljesítmény országúti és terepen való alkalmazásnál egyaránt.
- Az üzemanyag-minőségek széles köréhez ajánljuk.
- Tehergépkocsik, buszok, traktorok és más erőgépek széles körében használható.

További forgalmazott motorolajok:

 

Várjuk szíves árajánlat kérését!

Munka felvétel: 0670-319-5917

E-mail: kapcsolat@kamion-szerviz.hu

Email Kamion szervíz Autó szervíz Gumiszerviz - Gumicsere Furgon szervíz Kamion szervíz telephely Kamion adagoló javítás Autóvillamosság Kamion bontott és új alkatrészek Fékbetét szegecselés Futómu vizsgálat rázópadon Fékhatás mérés Kamion fék javítás Kamion futómu javítás Kamion futómu beállítás Autószerviz Kamion karosszéria Kamion menetíró Kamion motor felújítás Kamion pótkocsi számítógépes diagnosztika Olajcsere, zsírzás,szurocsere Önindító és generátor javítás Fékbetét szegecselés fékdob szabályzás Kamion szélvédo csere Kamion szervíz akciók Kamion szervíz galéria kamion szervíz kapcsolat elérhetoség telefon email cím Kamion váltó javítás Kamion vizsgáztatás Olcsó akciós kamion szerviz díjak Kamion szervizes állás